Referat fra kampanjerådsmøte 12.02.07

Den 12. februar ble det avholdt møte i kampanjerådet.Referatet kan du lese her. 

Referat fra møte i kampanjerådet for skolebibliotekkampanjen 12. februar 2007 

Tid: 12.30–15.30 

Sted: Bibliotekenes Hus. 

Til stede:
Astrid Flagstad (NBF avd. Skole), Randi Lundvall (NBF avd. Skole), Niels Damgaard (Biblioteksentralen), Maren Brit Baadshaug, Gry Enger (SiN), Liv Evju (Bibliotekarforbundet), Lise Männikö (Norske barne- og ungdomsbokforfattere), Tove Hauge (Utdanningsforbundet), Ine Bertelsen (Nasjonalt nettverk for litteratur i Den Kulturelle Skolesekken)
 

Forfall: Anne Hustad, Anne Oterholm, Nina Bøhnsdalen og Signe SolhaugIkke møtt: Magnar Müller og NFFO 

Referent: Espen Ophaug (Organisasjonssekretær i NBF),  Randi Lundvall (etter sak 4), Liv Evju (under eventuelt). 

Sak 1: Godkjenning av innkalling, dagsorden og referat.Innkalling, dagsorden og referat ble godkjent uten merknader.   

Liv Evju orienterte om at Norsk Skolelederforbund endelig er med i kampanjen. 

Sak 2: Rapporter fra styringsgruppa og ad hoc-gruppene. 
Astrid Flagstad orienterte om styringsgruppas arbeid siden sist. Man har jobbet med mandat og sammensetning av ny gruppe; aksjonsgruppa.  Man har jobbet for å oppdatere nettsiden. Dette har ikke skjedd ennå, hovedsakelig på grunn av treghet hos NBFs web-leverandør.
 

Niels Damgaard orienterte om arbeidet i PR-gruppa. I gruppa har de gått igjennom en del tekster som de ønsker å bruke i kampanjen. Niels presenterte et utvalg av de tekstene de har gått gjennom. Det er stort sett svenske og danske tekster som man ønsker å bearbeide og oversette til norsk. De har også vurdert videoer og podcasts om skolebibliotek. En del av dette kan legges ut på nettsiden. PR-gruppa ønsket også innspill på hvordan man kan få inn artikler om skolebibliotek i de ulike fag- og bransjebladene. 

Det ble en kort runde med diskusjon og tilbakemeldinger på tekstene. 

Det ble også en kort runde med tilbakemeldinger på den utsendte pressemeldingen. Det ble påpekt at Den Kulturelle Skolesekken må nevnes i pressemeldingen. Dette gjøres i den framtidige bruken av pressemeldingen. Espen endrer teksten. 


Astrid Flagstad og Espen Ophaug orienterte om lobbygruppas arbeid. Innspill til statsbudsjettet for 2008 er sendt til Kunnskapsdepartementet. Arbeidet med å arrangere lobbymøter med partienes utdanningsfraksjoner på Stortinget er i gang. Lobbygruppa arbeider videre med kvalitetskriterier, og man har planer om å arrangere et skolebibliotekseminar på Stortinget.
 

Niels påpekte at den svenske fagforeningen DIK nylig har gjennomført en studie av skolebibliotek. 

Sak 3: Mål-målgrupper-tiltakDokumentet er ikke oppdatert. Men en del av tiltakene har blitt gjennomført. Espen oppdaterer dokumentet. 

Sak 4: PressekonferansenEspen Ophaug orienterte om arbeidet med pressekonferansen. Vi har fått signaler om at Kunnskapsministeren vil prioritere å være med på vår pressekonferanse. Vi forsøker å få arrangert pressekonferansen i løpet av andre halvdel av mars. IFLA/UNESCOs retningslinjer vil snart sendes til trykking. 

Det ble en kort runde med spørsmål og innspill. 

Etter sak 4 ble det vist en dansk video om skolebibliotek. Niels oppfordret kampanjerådets medlemmer til å tipse om andre filmer om emnet hvis man kommer over det. 

Sak 5: Logo og kampanjenavn.Kampanjen heter nå SkolebibliotekLøftet. Logokonkurranse utlyses til elever i den videregående skolen. Logo skal brukes sammen med hovedlogoen ”fr@ ditt bibliotek”. Premien er en Ipod sponset av NBF avdeling skole. 

Sak 6: Forslag til mandat for aktivitetsgruppa.Tiltakene som planlegges skal gjennomføres i løpet av høsten.   

Det var en del innspill til forslagene til tiltak. Lista med tiltak er bare et forslag til mulige aktiviteter. 

Det er bare to personer som har sagt ja til å sitte i gruppa. Vi trenger flere medlemmer. Det ble tipset om skoleavdelingen på Stavanger bibliotek. Et aktuelt navn kan være Linn Tønneson. Maren-Brit foreslo at vi skal ta en offisiell henvendelse til fagforum i fylkene for å mobilisere interesserte. Det kom også opp tips om Aud Tåga ved Troms Fylkesbibliotek. 

Sak 7: EventueltIne: Nasjonalt nettverk for litteratur i den kulturelle skolesekken ønsker å invitere kampanjen til sitt møte på Lillehammer under Sigrid Undset-dagene for å informere om arbeidet i kampanjen. Styringsgruppa bestemmer hvem som drar.  

Niels: Informerte om BS-ITU-konferansen. Man prøver å få pressen interessert. Alle i kampanjen oppfordres til å informere i sine egne nettverk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: