Skolebibliotekblomsten for oktober går til Lena Jensen

SBLogo -halvstor

Kampanjen SkolebibliotekLøftet vil fra i høst dele ut en skolebibliotekblomst hver måned. Første mottager av skolebibliotekblomsten er Stortingsrepresentant Lena Jensen (SV) fra Troms. Jensen får blomsten fordi hun i følge juryen har bidratt til å løfte skolebibliotek opp på den nasjonale politiske arenaen.

Juryen sier videre at Lena Jensen har vært en varm støttespiller for skolebibliotek i lang tid, og har gjort en stor innsats for å få satt skolebibliotek på dagsorden. Jensen har forstått betydningen av at alle norske elever har tilgang til gode og oppdaterte skolebibliotek – og skolebibliotektjenester.

Norsk Bibliotekforenings leder, Anne Hustad stod for overrekkelsen på Stortinget i dag. Hustad trakk fram Jensens store engasjement for skolebibliotek, og sa også at det var spesielt gledelig å dele ut den første skolebibliotekblomsten til Lena Jensen på den internasjonale skolebiblioteksdagen.

I retningslinjene for Skolebibliotekblomsten står det at prisen skal gå til enkeltperson (bibliotekansatt, politiker, lærer, skoleleder eller andre) som har gjort en spesielt god innsats for skolebibliotek, eller til et bibliotek som har et spesielt godt tilbud til skoleelevene der de bor. Det kan være innenfor litteraturformidling, tiltak for spesielle brukergrupper, synliggjøring av biblioteket, nettpresentasjon eller generell drift. Det kan også være å gjøre skolebiblioteket mer integrert i skolens arbeid samlet sett, eller å ta i bruk skolebiblioteket som pedagogisk ressurs på en ny og spennende måte.

SkolebibliotekLøftet er en kampanje som ønsker å synliggjøre skolebibliotekenes viktige rolle i dagens informasjonssamfunn. Kampanjen har fått tilslutning fra følgende organisasjoner: Norsk Bibliotekforening, Skolebibliotekarforeningen i Norge, Biblioteksentralen, Bibliotekarforbundet, Kulturforbundet, Fagforbundet, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Den norske Forfatterforening, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen, Norsk Skolelederforbund, Foreldreutvalget for grunnskolen, foreningen !les og Norsk Oversetterforening.

Den internasjonale skolebibliotekdagen er innstiftet av den internasjonale skolebibliotekarforeningen IASL. Les mer om dagen her:

http://www.iasl-online.org/events/isld/2007isld/

 

Les artikkel om utdelingen på Norsk Bibliotekforenings hjemmeside her:

http://www.norskbibliotekforening.no/article.php?id=1684&p=

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: