Skolebibliotekblomsten for januar går til Trude Jacobsen

Skolebibliotekblomsten for januar går til Trude Jacobsen ved Fjære skole i Grimstad

Trude Jacobsen

Kampanjen SkolebibliotekLøftet vil fra høsten 2007 og fram til sommeren 2008 dele ut en skolebibliotekblomst hver måned til et bibliotek eller en person som har gjort en særskilt innsats for skolebibliotek. Skolebibliotekblomsten for januar går til skolebibliotekansvarlig Trude Jacobsen ved Fjære skole i Grimstad. Juryen mener at Trude Jacobsen har fått veldig mye ut av biblioteket, til tross for få timeressurser. Juryen vil særlig trekke fram skolebibliotekets

nettsider, som er gode og oversiktlige. De profilerer biblioteket på en god måte, og inspirerer til lesing og besøk i biblioteket. Juryen ønsker å påpeke at når man klarer å få så mye ut av så få timerressurser, så er det en indikasjon på hvor mye man kunne klart å få ut av biblioteket ved en enda større satsing fra skoleledelsens side. Juryen ønsker å gi en stor honnør til Trude Jacobsen og alle andre skolebibliotekansvarlige i grunnskolen for at de får til såpass gode bibliotektjenester innenfor så knappe rammer.

I retningslinjene for Skolebibliotekblomsten står det at prisen skal gå til enkeltperson (bibliotekansatt, politiker, lærer, skoleleder eller andre) som har gjort en spesielt god innsats for skolebibliotek, eller til et bibliotek som har et spesielt godt tilbud til skoleelevene der de bor. Det kan være innenfor litteraturformidling, tiltak for spesielle brukergrupper, synliggjøring av biblioteket, nettpresentasjon eller generell drift. Det kan også være å gjøre skolebiblioteket mer integrert i skolens arbeid samlet sett, eller å ta i bruk skolebiblioteket som pedagogisk ressurs på en ny og spennende måte.Skolebibliotekblomsten har tidligere gått til stortingsrepresentant Lena Jensen og spesialkonsulent i Akershus Fylkeskommune, Bengt Jacobsen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: