Skolebibliotekblomsten for februar går til de ansatte ved Brønnøysund videregående skoles bibliotek.

De ansatte ved Brønnøysund videregående skoles bibliotek fikk skolebibliotekprisen for februar. Prisen ble delt ut torsdag 20. februar. bronnoysund.jpg

Fram til sommeren 2008 vil Kampanjen SkolebibliotekLøftet dele ut en skolebibliotekblomst hver måned. Skolebibliotekblomsten for februar går til de ansatte ved Brønnøysund videregående skoles bibliotek. I følge forslagsstiller er de ansatte alltid hyggelige, imøtekommende og hjelpsomme og de har alltid tid til å komme med innspill og tips til både elever og lærere. Forslagsstiller trekker også fram bibliotekets kurs i kildekritikk og informasjonskompetanse som en viktig årsak til at de bør få prisen. Juryen vil berømme de ansatte for den kursvirksomheten de driver med. Juryen vil også berømme biblioteket for de innholdsrike nettsidene og de lyse og trivelige lokalene. Juryen synes i tillegg det er et stort pluss at de engasjerer elevene i skolebibliotekets tilbud, dette gjelder spesielt den muligheten elevene har til å velge bibliotek som valgfag. På den måten blir elevene direkte involvert i bibliotekets drift. Et slikt elevengasjement gir etter juryens syn læring og gevinst for alle, på flere områder. Juryen er av den oppfatning at skolebiblioteket ved Brønnøysund videregående skole fremstår som et veldig gjennomtenkt og profesjonelt tilbud.

I retningslinjene for Skolebibliotekblomsten står det at prisen skal gå til enkeltperson (bibliotekansatt, politiker, lærer, skoleleder eller andre) som har gjort en spesielt god innsats for skolebibliotek, eller til et bibliotek som har et spesielt godt tilbud til skoleelevene der de bor. Det kan være innenfor litteraturformidling, tiltak for spesielle brukergrupper, synliggjøring av biblioteket, nettpresentasjon eller generell drift. Det kan også være å gjøre skolebiblioteket mer integrert i skolens arbeid samlet sett, eller å ta i bruk skolebiblioteket som pedagogisk ressurs på en ny og spennende måte.

SkolebibliotekLøftet er en kampanje som ønsker å synliggjøre skolebibliotekenes viktige rolle i dagens informasjonssamfunn. Kampanjen har fått tilslutning fra følgende organisasjoner: Norsk Bibliotekforening, Skolebibliotekarforeningen i Norge, Biblioteksentralen, Bibliotekarforbundet, Kulturforbundet, Fagforbundet, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Den norske Forfatterforening, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen, Norsk Skolelederforbund, Foreldreutvalget for grunnskolen, foreningen !les og Norsk Oversetterforening.
Kontaktperson:
Espen Ophaug, organisasjonssekretær i NBF. Mobil: 952 08 619

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: