Skolebibliotekblomsten for april går til Marit Helle, Bærum kommune

Kampanjen SkolebibliotekLøftet vil i løpet av 2008 dele ut en skolebibliotekblomst hver måned til et bibliotek eller en person som har gjort en særskilt innsats for skolebibliotek. Skolebibliotekblomsten for april går til Marit Helle.

Hun er kjent i hele Norge som en ildsjel når det gjelder skolebibliotek. Hun har jobbet for skolebibliotek i nærmere 40 år. Hun har vært skolebibliotekar blant annet på Hosle Ungdomsskole, vært veileder for skolebibliotekarene i Bærum kommune, undervist på Bibliotekhøgskolen, ledet Norsk Bibliotekforenings spesialgruppe for skolebibliotek og deltatt som norsk representant i IFLAs seksjon for skolebibliotek. Hun har holdt kurs og foredrag om skolebibliotek landet rundt, og har aldri gått lei av skolebiblioteksaken. Marit Helle har også vært sentral i utarbeidelsen av tiltaksplanen ”Formål for bibliotek- og informasjonskompetanse i Bærumsskolen”. Juryen synes det er veldig gledelig å kunne gi Marit Helle den anerkjennelsen hun fortjener etter nærmere 40 år i skolebibliotekenes tjeneste.

 

Bærum kommunes tiltaksplan: http://www.baerum.kommune.no/files/Formaal_for_bibliotek.pdf

 

I retningslinjene for Skolebibliotekblomsten står det at prisen skal gå til enkeltperson (bibliotekansatt, politiker, lærer, skoleleder eller andre) som har gjort en spesielt god innsats for skolebibliotek, eller til et bibliotek som har et spesielt godt tilbud til skoleelevene der de bor. Det kan være innenfor litteraturformidling, tiltak for spesielle brukergrupper, synliggjøring av biblioteket, nettpresentasjon eller generell drift. Det kan også være å gjøre skolebiblioteket mer integrert i skolens arbeid samlet sett, eller å ta i bruk skolebiblioteket som pedagogisk ressurs på en ny og spennende måte.

 

SkolebibliotekLøftet er en kampanje som ønsker å synliggjøre skolebibliotekenes viktige rolle i dagens informasjonssamfunn. Kampanjen har fått tilslutning fra følgende organisasjoner: Norsk Bibliotekforening, Skolebibliotekarforeningen i Norge, Biblioteksentralen, Bibliotekarforbundet, Kulturforbundet, Fagforbundet, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Den norske Forfatterforening, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen, Norsk Skolelederforbund, Foreldreutvalget for grunnskolen, foreningen !les og Norsk Oversetterforening.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: