Skolebibliotekblomst til Tromsø bibliotek og byarkiv

 

Skolebibliotekblomsten for august ble i dag tildelt skoletjenesten ved Tromsø bibliotek og byarkiv. På bildet sees bibliotesjef Paul Henrik Kielland og leder av skoletjenesten, Bente Sandstad. Fotograf: Eva Meyer Hanssen

Juryens begrunnelse: Skoletjenesten er en viktig del av bibliotekets utadrettede tilbud til barn og unge. Skoletjenesten er inspirator og koordinator for de skolebibliotekansvarlige i kommunen, og arrangerer jevnlige nettverksmøter og skolebibliotekfaglige kurs. Biblioteket er også fagsenter for den litterære delen av Den kulturelle skolesekken i Tromsø. Felles for alle tilbud innenfor Den kulturelle skolesekken i regi av Skoletjenesten er at litteraturopplegget settes inn i en større skolefaglig sammenheng, og at også lærerne får kurs, veiledning og oppfølging. Skoletjenesten legger også til rette for klassebesøk i biblioteket med omvisning, bokprat og høytlesning. Tromsø biblioteks bokbuss har tilbud til barn og unge på ni av kommunens skoler samt flere barnehager. Biblioteket tilbyr også leksehjelp i samarbeid med Tromsø Røde Kors. Juryen har forstått at Tromsø bibliotek og byarkiv er blitt et populært tilbud til elever og lærere. Det faglige og litterære innholdet som Skoletjenesten tilbyr skal ha en stor del av æren for dette. Juryen er glad for å kunne tildele skolebibliotekblomsten til et folkebibliotek som har tatt et stort ansvar for skolebibliotekutviklingen i kommunen.

Reklamer

Én kommentar to “Skolebibliotekblomst til Tromsø bibliotek og byarkiv”

  1. Kristin Says:

    Gratulerer til Tromsø bibliotek! Faktisk var jeg på en snarvisitt i det flotte, nye bygget da jeg var på ferie med Hurtigruta i sommer. At bygget tiltrekker seg ungdom som en magnet, forstår jeg godt! Kino i samme bygning, og spennende arkitektur viste det. At innholdet også blir fremmet så godt, fortjener virkelig en blomst!

    – Hilsen fra Kristin Røijen, NFF-leder.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: